ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι
Γεια χαρά, Επισκέπτης
π.ε περιβάλλοντος
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Γενικά Θέματα
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: π.ε περιβάλλοντος

  • Asamiotakis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 92
  • Karma: 3

π.ε περιβάλλοντος

#93 10 Χρόνια, 9 Μήνες πριν
Σε συνέχεια συζήτησης που έχει χίλιο-ειπωθεί στη maillist, σας αποστέλνω τον καθορισμό προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δηµόσιου τομέα ( λινκ και επισυναπτόμενο pdf) που βρήκα στο διαδίκτυο, στον οποίο στο άρθρο 8, κλάδο Π.Ε Περιβάλλοντος μας αναφέρει πρώτους πρώτους σαν κατηγορία,

www.eepd.gr/pdf/Prosontologio%20kod%2011%202006.pdf


καθώς επίσης και λινκ από την σελίδα της Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (Ε.Π.Π.Ε.) στην οποία αναφέρουν οι ίδιοι ότι στην κατηγορία Π.Ε Περιβάλλοντος υπαγόμαστε και οι μηχανικοί περιβάλλοντος.

www.eppe.gr/faqs/faq_05
Συνημμένα:
Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π
  • Asamiotakis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 92
  • Karma: 3

Απ: π.ε περιβάλλοντος

#94 10 Χρόνια, 9 Μήνες πριν
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ΑΣΕΠ, μας ανέφεραν ότι εάν με το δίπλωμα του μηχανικού περιβάλλοντος, καταθέσουμε και βεβαίωση από τη γραμματεία της σχολής μας ότι το δίπλωμά μας καλύπτει το αντικείμενο γνώσεων των παραπάνω ειδικοτήτων για τη συγκεκριμένη θέση που ζητάει ονομαστικά η προκήρυξη, είναι υποχρεωμένοι να μας δεχτούν διότι στα απαιτούμενα προσόντα ζητάει τις ειδικότητες που ζητάει αλλά λέει και το " ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ."


Βέβαια η θέση έχει βγει Π.Ε Περιβαλλοντολόγων άμα το προσέξουμε και όχι Π.Ε Περιβάλλοντος. Οι περιβαλλοντολόγοι ισχυρίζονται ότι αυτές τις θέσεις τις διεκδικούν μόνο αυτοί.

Εδώ πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξει κάποια κουβέντα ποιες θέσεις θα έπρεπε να διεκδικεί ο απόφοιτος μηπερ. Γενικά τα πάντα, ότι έχει σχέση με το περιβάλλον, δομημένο και αδόμητο, ή να προσπαθήσουμε να καθιερωθούμε σε ποιο τεχνικά ζητήματα, ώστε να ενισχύσουμε και το προφίλ μας σαν μηχανικοί?
Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π
  • aperysinaki
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 3
  • Karma: 0

Απ: π.ε περιβάλλοντος

#104 10 Χρόνια, 9 Μήνες πριν
Συνάδελφοι,

προκηρύσσονται συχνά θέσεις για ΠΕ Περιβάλλοντος που δε μας περιλαμβάνουν ως ειδικότητα. Απαιτείται λοιπόν η χορήγηση βεβαίωσης ισοτιμίας από τη σχολή μας με πτυχίο ή δίπλωμα ΠΕ Περιβάλλοντος προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτησή μας σε αντίστοιχες θέσεις.

Σε επικοινωνία που είχα με τις γραμματείες των σχολών μας, δε χορηγούν τέτοια βεβαίωση. Συγκεκριμένα, τέτοιες βεβαιώσεις για να εκδοθούν προαπαιτούν απόφαση συλλογικού οργάνου (ΓΣΣ) που θα αποφανθεί για τη συνάφεια με άλλα τμήματα, βάσει των προγραμμάτων σπουδών, όπως ενημερώθηκα από το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Θα έπρεπε να έχει γίνει σχετικό αίτημα από το σύλλογό μας λογικά. Προσωπικά έστειλα σχετικό έγγραφο στη γραμματεία μας. Δεν ξέρω αν η διαδικασία γίνεται ατομικά ή συλλογικά. Ας ζητήσουμε κ ως σύλλογος άμεσα για να συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνέλευση - και για τα δύο τμήματα ΜΗΠΕΡ. Να δούμε με ποιες σχολές θα ζητήσουμε ταυτοσημία (λογικά με όλες τις σχολές που αναφέρονται ως ΠΕ Περιβάλλοντος στο προσοντολόγιο θέσεων δημοσίου).

Είναι αδιανόητο σχολές όπως οι Χημικοί Μηχανικοί ή οι Αγρονόμοι να λαμβάνουν τέτοιες βεβαιώσεις και να "παίρνουν" θέσεις που προορίζονται για ΜΗΠΕΡ (παράνομα από όσο γνωρίζω) και εμείς να μη μπορούμε να υποβάλουμε αίτηση για θέσεις ΠΕ Περιβάλλοντος...

Όσον αφορά το ποιες θέσεις θα πρέπει να διεκδικήσουμε, πιστεύω ότι ό,τι μπορέσουμε να υποστηρίξουμε και να κερδίσουμε, καλό είναι! Ας μην απαρνηθούμε όσες θέσεις τουλάχιστον έχουμε κατοχυρώσει, όπως πχ. αυτές που απορρέουν από το συγκεκριμένο προσοντολόγιο. Για παράδειγμα με αφορμή τη θέση ΠΕ Περιβάλλοντος σε Φορέα Διαχείρισης, που συζητήθηκε πρόσφατα και που δε μπορούσαμε να υποβάλουμε αίτηση χωρίς βεβαίωση ταυτοσημίας, από τη στιγμή που οι φορείς αυτοί στελεχώνονται βάσει συγκεκριμένου ΦΕΚ Κανονισμού Λειτουργίας Υπηρεσιών και Προσωπικού του εκάστοτε Φορέα Διαχείρισης, που ορίζει συχνά και τους Μηχανικούς Περιβάλλοντος ως ειδικότητα (ισχύει στην περίπτωση τουλάχιστον 3 φορέων από όσο γνωρίζω), και έχουν ήδη προχωρήσει σε πρόσληψη Μηχανικών Περιβάλλοντος, γιατί να μη διεκδικήσουμε στις θέσεις ΠΕ Περιβάλλοντος που προκηρύσσονται - με επιστολές προς τους φορείς αυτούς και το ΑΣΕΠ που ελέγχει - εγκρίνει τις προκηρύξεις - να αναφέρουν ρητά την ειδικότητά μας; Έχει γίνει ποτέ σχετικό αίτημα προς το ΑΣΕΠ για τις θέσεις ΠΕ Περιβάλλοντος;
  • Νικόλαος Σταμκόπουλος

Απ: π.ε περιβάλλοντος

#105 10 Χρόνια, 9 Μήνες πριν
Νομίζω η εξίσωση με τους Περιβαλλοντολόγους ή και με άλλες σχολές τετραετούς φοίτησης μας υποβιβάζει.
Θεωρώ ότι το πρόβλημα μας δεν είναι ο αποκλεισμός μας από θέσεις ΠΕ Περιβάλλοντος ή ΠΕ Περιβαλλοντολόγων.
Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν προκηρύσσονται άλλο θέσεις ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος, όπως θυμάμαι να γινόταν παλιότερα.

Πριν κάνουμε ότι είναι να κάνουμε, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε;

Θέλουμε να εξισωθούμε με όλους τους Περιβαλλοντολόγους, Γεωλόγους, Βιολόγους κλπ στην κατηγορία ΠΕ περιβάλλοντος και να διεκδικούμε μια από τις -σχετικά συχνές- θέσεις ΠΕ περιβάλλοντος με τον αντίστοιχο ανταγωνισμό χιλιάδων υποψηφίων από διάφορες 4ετούς φοίτησης σχολές;

Ή θέλουμε να πάψει αυτή η εξίσωση και να διεκδικούμε μια από τις -σχετικά σπάνιες- θέσεις ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος με τον αντίστοιχο ανταγωνισμό πολύ λιγότερων υποψηφίων από τη συγκεκριμένη σχολή.

Αλλά ας μη το βλέπουμε μονόπλευρα τόσο συντεχνιακά. Δεν είναι μόνο τα "συμφέροντα" των συναδέρφων υποψηφίων για θέσεις του Δημοσίου.

Τι είδους θέσεις εργασίας είναι αυτές που μπορούν να καλυφθούν είτε από Χημικό, είτε από Περιβαλλοντολόγο, είτε από Μηχανικό Περιβάλλοντος ή Χημικό Μηχανικό. Είναι τόσο κοντά τα αντικείμενα αυτών των σχολών, ή είναι τόσο φλου το αντικείμενο της θέσης;

Κάτι δεν μ' αρέσει σε αυτά τα τσουβαλιάσματα.
  • Kozenv
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4
  • Karma: 1

Απ: π.ε περιβάλλοντος

#108 10 Χρόνια, 8 Μήνες πριν
Συνήθως σε τέτοιες προκηρύξεις μοριοδοτούν και την ανεργία οπότε ένας απόφοιτος μη μηχανικός με έναν χρόνο ανεργία, ξεπερνά σε μόρια οποιαδήποτε προσόντα μπορεί να έχει ένας μηχ, Περιβάλλοντος, τυπικά να ζητήσουμε την βεβαίωση ταυτοσημίας αλλά ουσιαστικά θα πρέπει να ζητάμε παραπάνω θέσεις καθαρά για μηχ. Περιβάλλοντος.

Λίτσιος Κωνσταντίνος
  • Νικόλαος Σταμκόπουλος

Απ: π.ε περιβάλλοντος

#109 10 Χρόνια, 8 Μήνες πριν
H βεβαίωση ταυτοσημίας δύο σχολών, δεν είναι απλό πράγμα να γίνει. Εάν γίνει, (π.χ. μεταξύ Περιβαλλοντολόγων και Μηχανικών Περιβάλλοντος), αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι μπορουν να διεκδικήσουν θέσεις Μηχανικών Περιβάλλοντος, και οι δεύτεροι θέσεις Περιβαλλοντολόγων. Για λόγους όμως που προαναφέραμε (ανεργία, 4ετής - 5ετής φοίτηση), μια ταυτοσημία μεταξύ των δύο αυτών σχολών, είναι σε βάρος των Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Αναφορικά με τις "βεβαιώσεις" που δίνουν διάφορα τμήματα ότι μια συγκεκριμένη σχολή, καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της εκάστοτε θέσης, δεν ξέρω πόσο νόμιμες είναι. Έχουμε αρκετά παραδείγματα που Χημικοί Μηχανικοί κέρδισαν έτσι θέσεις για ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος; Περάσανε τυχούσες ενστάσεις;
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

BANNER-GR