ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι
Γεια χαρά, Επισκέπτης
ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΠΕΡ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΕΕ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Επαγγελματικά Δικαιώματα
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΠΕΡ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΕΕ

  • Asamiotakis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 92
  • Karma: 3

ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΠΕΡ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΕΕ

#215 8 Χρόνια, 1 Μήνας πριν
Σας προωθούμε τα δύο κείμενα που αποτελούν τη βάση διαλόγου της διαδικασίας που τρέχει αυτή τη στιγμή στο ΤΕΕ και συμμετέχει ο σύλλογος μας, όσον αφορά το δικαίωμα πρόσβασης στις δραστηριότητες των μηχανικών. Είναι σημαντικό, διότι στο πέρας αυτού , τα τελικά κείμενα θα ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ τις βασικές θέσεις του ΤΕΕ για κάθε ειδικότητα όσον αφορά το δικαίωμα πρόσβασης σε δραστηριότητες που άπτονται το επάγγελμα του μηχανικού.
Σημαντικό γεγονός επίσης, ότι για πρώτη φορά το ΤΕΕ καταγράφει σε συνεργασία με τα τμήματα/σχολές μηπερ και τον ΠΑΣΔΗΜΠ, το επαγγελματικό περίγραμμα και τις επαγγελματικές δραστηριότητες της ειδικότητάς μας.

Το ένα κείμενο, αφορά το επαγγελματικό περίγραμμα του μηχανικού περιβάλλοντος ( υπάρχει ένα ξεχωριστό για κάθε ειδικότητα μηχανικού), περιγράφει τα πεδία δράσης και το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας μας, και στο τέλος της διαδικασίας, θα αποσταλούν από το ΤΕΕ στο Υπουργείο Παιδείας.

Το δεύτερο κείμενο, αφορά όλες τις ειδικότητες, αφορά τη πρόσβαση σε επαγγελματικές δραστηριότητες, και το ΤΕΕ θα το στείλει σαν πρόταση του στο Υπουργείο Υποδομών.

Λίγες πρώτες παρατηρήσεις επί των κειμένων.
Τα κείμενα είναι ανόμοια μεταξύ τους, διότι δημιουργήθηκαν από τις εισηγήσεις μας( απόψεις ΠΑΣΔΗΜΠ και καθηγητών από τις σχολές μας) από διαφορετικά μέλη της διοικούσας το καθένα. Σε γενικές γραμμές τα κείμενα μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά , με εξαίρεση φυσικά το θέμα της μη-βασικής ειδικότητας.
Αυτά τα κείμενα οφείλουν να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους , καθώς και ο τρόπος περιγραφής συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, κοινές σε διάφορες ειδικότητες, να γραφτούν με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα κείμενα όλων των ειδικοτήτων.

Ο διάλογος του ΤΕΕ θα συνεχιστεί , και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οποιαδήποτε πρόταση προσθήκης ή αφαίρεσης από τα κείμενα αυτά, είναι θεμιτή, και απαραίτητη για την ορθότερη καταγραφή του επαγγελματικού μας περιγράμματος και επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Ο σύλλογος παραμένει στην πάγια και διαρκή θέση του, πως ο Μηχανικός Περιβάλλοντος, οφείλει και πρέπει να είναι βασική ειδικότητα του ΤΕΕ, και θα συνεχίσουμε σε όλα τα στάδια του διαλόγου να το θέτουμε στις βασικές μας διεκδικήσεις.

ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Συνημμένα:
Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια, 1 Μήνας πριν από Asamiotakis.
  • Σελίδα:
  • 1

BANNER-GR