ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι
Γεια χαρά, Επισκέπτης
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Επαγγελματικά Δικαιώματα
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  • Asamiotakis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 92
  • Karma: 3

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

#154 9 Χρόνια, 11 Μήνες πριν
Συνάδελφοι, κατά την επίσκεψη μας στο ΥΠΕΚΑ την παρασκευή 04/04, η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος δέχτηκε να μας δει την τετάρτη 09/04 στο ΥΠΕΚΑ, μαζί και με και υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου, για τα θέματα τον περιβαλλοντικών μελετών.
Σκοπεύουμε να τους θέσουμε το ζήτημα της 4ετίας στην υπογραφή Μ.Π.Ε. σε ιδιωτικά έργα, λόγο της απαραίτητης κατοχής του μελετητικού πτυχίου 27, καθώς και τον περιορισμό στη πρόσβαση διαφόρων ειδικοτήτων στην κατηγορία 27.
Συγκεκριμένα ζητάμε, όσο αφορά για τους Μηχανικούς Περιβάλλοντος, να αντικατασταθεί η κατοχή του μελετηρικού πτυχίου 27 με την άδεια ασκησεως επαγγέλματους του μηχανικού περιβάλλοντος, και να εξαιρούμαστε της 4ετίας. Να υπογράφουμε από τη μέρα απόκτησης της άδειας ασκέσεως επαγγέλματος. Για τις άλλες ειδικότητες να συνεχίσει κανονικά το προαπαιτούμενο.
Όσο αφορά την πρόσβαση ειδικοτήτων στην κατηγορία 27, δεν θα μπούμε σε ονοματολογία ποιες μπορούν, θα περιγράψουμε όμως τα κατ'εμας χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει μια ειδικότητα, και θα αναφέρουμε κάποια ακραία παραδείγματα ειδικοτήτων, που σίγουρα δεν μπορούν.
Θα ζητήσουμε επίσης ενημέρωση για τους περιβαλλοντικούς επιθεωρητές/ελεγκτές. Από ότι έχουμε καταλάβει θα λειτουργήσουν στη λογική των ελεγκτών δόμησης. Θεωρούμε ότι σαν μηπερ δεν θα έπρεπε να δώσουμε εξετάσεις ή να κάνουμε σεμινάρια για να γίνουμε επιθεωρητές, και να είμαστε αυτοδίκαια στα μητρώα. Όσον αφορά τις άλλες ειδικότητες ας περιοριστεί στους κατόχους του μελετητικού 27, όχι όλους τους μηχανικούς, και ας απαιτείτε και μια σχετική προυπηρεσία.

Όποιος συνάδελφος έχει κάτι να προτείνει για τα παραπάνω θέματα, ή και για οποιοδήποτε άλλο θέμα, από γραφειοκρατικό έως επιστημονικό των Μ.Π.Ε., που πιστεύσει ότι πρέπει να θίξουμε στο ΥΠΕΚΑ, ας μας στείλει ένα μαιλ με τις απόψεις του ώστε να τις λάβουμε υπόψιν, το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί.

Σας επισυνάπτω το κείμενο που τους καταθέσαμε και πρωτοκολλησαμε τη παρασκευή 04/04 στο ΥΠΕΚΑ.
Συνημμένα:
Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π
  • alekos.pantazis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Karma: 0

Απ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

#155 9 Χρόνια, 11 Μήνες πριν
Γεια χαρά,

Εύχομαι να πάει καλά η συνάντηση και επιτέλους να λυθούν τα δύο αυτά τεράστια προβλήματα.

Ένα ακόμα μεγάλο θέμα που έχει συζητηθεί και στο παρελθόν στον σύλλογό μας είναι η στελέχωση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Εκεί εργάζονται κατ' αποκλειστικότητα οποιεσδήποτε ειδικότητες εκπαιδευτικών με προαπαιτούμενο φυσικά να έχουν μπει στην δημόσια εκπαιδευτική διαδικασία (Ασεπ) και να έχουν διδάξει 2 χρόνια σε σχολείο.
Αποτέλεσμα είναι να εργάζονται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση εντελώς ανειδίκευτες στο θέμα ειδικότητες, όπως φιλόλογοι, γυμναστές κλπ και φυσικά να δυσχεραίνεται έως αποκλείεται η εργασία των Μηχανικών Περιβάλλοντος και των Περιβαλλοντολόγων για τον λόγο ότι καθώς τα μαθήματα που μπορούν να αναλάβουν στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι ελάχιστα είναι σχεδόν αδύνατο να εκπληρώσουν τα 2 χρόνια προαπαιτούμενης προϋπηρεσίας σε σχολεία πριν μπορέσουν να κάνουν αίτηση για μετάθεση σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ζητούμε τον κατευθείαν διορισμό σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τις ειδικότητες των Μηχανικών Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντολόγων μέσα από την διαδικασία του Ασεπ εφόσον έχει αναγνωριστεί η Παιδαγωγική Επάρκειά τους (μαθήματα κορμού) και εάν όχι με προαπαιτούμενη την κατοχή Παιδαγωγικής Επάρκειας (είτε από Παιδαγωγικό Τμήμα είτε από την Ασπαίτε).

Δημοσιεύω το παραπάνω email και στη σελίδα του συλλόγου μας ώστε αν θελήσει κάποιος/α να προσθέσει κάτι να μπορεί.

Χαιρετώ και ευχαριστώ
  • gnasikas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Karma: 0

Απ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

#156 9 Χρόνια, 11 Μήνες πριν
Γεια σας συνάδερφοι
Θα ήθελα να θέσω δύο ζητήματα
1ον. Όσο αφορά την δήλωση υπαγωγή για τις ΠΠΔ. Δε ξέρω αν το συζητήσατε καθόλου στη συνάντηση άλλα έχω να το προτείνω σαν θέμα συζήτησης και γενικότερα. Για τη δήλωση υπαγωγής στις ΠΠΔ αν δε κάνω λάθος την αίτηση δήλωση δλδ, δε χρειάζεται υπογραφή από κάποιο μηχανικό ή μελετητή υποχρεωτικά εάν έχω καταλάβει σωστά, απλά μια υπογραφή από το φορέα του έργου ή του μελετητή. Δηλαδή η τύχη υπαγωγής είναι υπεύθυνος ο φορέας του έργου και η εκάστοτε υπηρεσία που υπάγεται χωρίς καμιά ευθύνη γενικότερα. Γενικά κάποια στοιχεία για την δήλωση υπαγωγής ο εκάστοτε φορέας δεν πιστεύω ότι έχει την ειδίκευση συμπλήρωσής. Πιστεύω λοιπών καθώς ότι η διαδικασία αυτή είναι ανοιχτή είναι και ανεύθυνη στο γενικό πλαίσιο τη περιβαλλοντικής πολιτικής και προστασίας. Όποτε πρέπει εμείς σαν υπεύθυνος σύλλογος και μηχανικοί ειδικευμένοι στο περιβάλλον να υπάρχει υποχρεωτική υπογραφή από εμάς.
2ον. Για τις ΜΠΕ Α1, Α2 και ειδικές κατηγορίες όσον αφορά το μελετητικό στην 27. Πιστεύω ότι για να έχουμε το λόγο να θίξουμε το θέμα πρέπει να επικεντρωθούμε τόσο στο περιεχόμενο των ΜΠΕ όσο και στο πρόγραμμα σπουδών της κάθε σχολής που επεκτείνει τον τίτλο της με τη λέξη περιβάλλοντος και βάζει ένα δύο μαθήματα σχετικά με το περιβάλλον και διεκδικεί και παίρνει μελτ. στην 27. Οι ΜΠΕ δεν είναι κάποιες απλές μελέτες που γίνονται Ctrl+c και Ctrl+v και περνάνε. Το περιεχόμενο αυτών θέλει ειδίκευση την οποία την έχουμε εμείς και μόνο εμείς και δε πρέπει να θεωρούμε τα πτυχία μας που είναι 5ετης φοίτησης ισάξια με της 4ετους ( Περιβαντολλόγος Αιγαίου παίρνει ποιο γρήγορα μελ. από εμάς ένα χρόνο) , δεν πρέπει να θεωρούμαστε υπομηχανικοί. Είμαστε ειδικευμένη Μηχανικοί στο περιβάλλον. Οι ΜΠΕ λέγονται Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε έργα ή δραστηριότητες περιέχουν γεωγραφική περιγραφή , τεχνική περιγραφή, οικολογική διερεύνηση, χάρτες, τοπογραφικά (καμιά φόρα) και αλλά στοιχεία που πιστεύω ότι ο Δασολόγος, Περιβαντολλόγος, Γεωπόνος και όλους αυτού που αναφέρθηκαν ακόμη και όλοι η μηχανικοί που έχουν το δικαίωμα αυτό δεν είναι ειδικευμένη. Σε αυτά τα πράγματα λοιπών πιστεύω ότι πρέπει να πατήσουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Είμαστε ειδικευμένοι και ιδρυθήκαμε για αυτό το σκοπό.
Συγχαρητήρια σε όσους τρέξανε για τα υδραυλικά πολλή μεγάλη επιτυχία !!!! Μπράβο σας !!!
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΟ
  • thomai
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 5
  • Karma: 0

Απ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

#157 9 Χρόνια, 11 Μήνες πριν
σύμφωνώ με τον συνάδελφο ότι πρέπει να θέσουμε το θέμα της στελέχωση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.τις θέσεις αυτες πρεπει να τις διεκδικουν οι ΜΗ ΠΕΡ. και οι Περιβαλλοντολογοι.
επισης εξισου σημαντικο ειναι τα μαθηματα της περιβαλλοντικης εκπαιδευσης στα σχολεια να πραγματοποιουνται απο τις αντιστοιχες ειδικοτητες και οχι απο ενα σωρο αλλες που το παιρνουν σα μαθημα για να συμπληρωνουν ώρες.
  • Giannis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Administrator
  • Δημοσιεύσεις: 10
  • Karma: 3

Απ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

#158 9 Χρόνια, 11 Μήνες πριν
Συναδελφοι το συνολικο θεμα της περιβαλλοντικης εκπαιδευσης,αποσχολει το συλλογο και ειναι θεμα που ασφαλως μας ενδιαφερει. Στην αυριανη συναντηση δεν μπορει να προχωρησει και να λυθει,καθως ειναι θεμα που συντονιζει αποκλειστικα το Υπ.Παιδειας.Μια αντιστοιχη συναντηση με τον αρμοδιο γενικο γραμματεα του Παιδειας θα προσπαθησουμε να κανονισουμε για να προωθησουμε τα θεματα μας.
Δημος Γιαννης
Γραμματεας ΠΑΣΔΜΗΠ
  • Σελίδα:
  • 1

BANNER-GR