ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι
Γεια χαρά, Επισκέπτης
εγγραφή σε γεμ υδραυλικά, αναμονή για μεκ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Επαγγελματικά Δικαιώματα
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: εγγραφή σε γεμ υδραυλικά, αναμονή για μεκ

  • Asamiotakis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 92
  • Karma: 3

εγγραφή σε γεμ υδραυλικά, αναμονή για μεκ

#153 10 Χρόνια πριν
Συνάδελφοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά τους χρόνιους αγώνες του συλλόγου, ο πρώτος Διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος ( μετά από τους πρώτους που τα είχαν και δεν τα ανανέωσαν φυσικά), έχει και επίσημα το μελετητικό πτυχίο 13 των υδραυλικών έργων!
www.ypex-mele.gr/searchEponimo.asp

Σύντομα θα έχει δωθεί και στους άλλους συνάδερφους που δικαιώθηκαν στο δικαστήριο, οι οποία την παίρνουν απευθείας χωρίς τη συνεδρίαση της επιτροπής ΓΕΜ.

Για όλους τους άλλους, υπάρχει η δέσμευση της διευθύντριας της Δ15, κ, Κορκολή, ότι στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ΓΕΜ, ( δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα, περιμένουμε από μέρα σε μέρα), η εισήγηση της θα είναι θετική για όλους τους συναδέλφους που ζητούν την 13, στη λογική του δεδικασμένου. Το ίδιο έπραξε με τους μπδ στην δικαστική τους δικαίωση για τα μεκ.

Θεωρούμε πως είναι μια μεγάλη νίκη για το σύλλογό μας, η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Πρέπει την μέρα που θα συνεδριάζει η επιτροπή της ΓΕΜ, να είμαστε όσοι περισσοτεροι μπορούμε από έξω, ώστε να πιέσουμε να υπερψηφιστεί η θετική εισήγηση της διευθύντριας της Δ15. Μόλις ανακοινωθεί η σχετική ημερομηνία, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Για αυτό το λόγο, όσοι συνάδελφοι δικαιούνται να κάνουν το αίτημα για απόκτηση μελετητικών πτυχίων, να το κάνουν άμεσα, ώστε να είναι μεγάλη η μάζα των αιτήσεων μας, Δυστυχώς όσοι συνάδελφοι είχαν κάνει αίτηση για τη 13, και είχε απορριφθεί η ενστασή τους, πρέπει να ξανακάνουν αίτηση.

Όπως και να έχει όμως, σαν σύλλογος, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα να εκδοθούν και να υπογραφούν σε προεδρικό διάταγμα.

Όσον αφορά την εγγραφή μας στα ΜΕΚ, η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι η γνωμοδότηση της συνεδίασης των επιτροπών μεκ-μεεπ, πέρασε και από το ΣΤΕ, και βρίσκεται στο γραφείο του Χρυσοχοίδη εδώ και λίγες ημέρες. Δυστυχώς λόγο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, δεν ξέρουμε αν υπάρχει διάθεση από το υπουργείο να υπογραφτεί το συγκεκριμένο Π.Δ. Για αυτό το λόγο, σε συννενόηση με τους άλλους συλλόγους νέων ειδικοτήτων αποφασίσαμε να απευθυνθούμε και ζητήσουμε από το συνήγορο του πολίτη να κάνει σχετικό ερώτημα στο υπομεδι, για το πότε σκοπεύουν να υπογράψουν το σχετικό πδ.

Προσωπική μου άποψη είναι, επειδή ότι πήραμε και εμείς και οι μπδ, το πηραμε με δικαστικούς αγώνες, να περιμένουμε και την απάντηση που θα μας δώσουν απο το υπομεδι μέσο του συνήγορου του πολίτη, και εάν δεν βγάλουμε ούτε ετσι άκρη, να ξεκινήσουμε δικαστική προσφυγή για το δικαίωμα εγγραφής μας στα μεκ, όπως έπραξαν οι μπδ και δικαιώθηκαν. Αν στην πορεία γίνει κάνένα θαύμα και το υπογράψουν το πδ την διακόπτουμε. Άλλά επειδή δεν γίνεται να είμαστε έρμαια των ορέξεων του εκάστοτε υπουργού, ας πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας από μας, να κάνει αίτηση για μεκ, να τον απορρίψουν, και βάση αυτής της απόρριψης να προσφύγουμε στο διοικητικό εφετείο Αθηνών. Θα πάρει μια 3ετία- 4ετία, αλλά θεωρώ, ότι αξίζει τη προσμονή.
Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π
  • Σελίδα:
  • 1

BANNER-GR