ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι

register

Πληρωμη συνδρομης

Η διοίκηση του συλλόγου εξετάζει την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της ετήσιας συνδρομής από τα μέλη του συλλόγου.

Διαφημιση στο site

Εάν επιθυμείτε να διαφημίζεστε στο site του ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π. επικοινωνήστε μαζί μας.

Είστε εδώ:Μηχανικός Περιβάλλοντος/Τεχνικές Ειδήσεις/«Όχι» στoν αγωγό Keystone XL

«Όχι» στoν αγωγό Keystone XL

Ογκώδης διαδήλωση στην Ουάσινγκτον για την προστασία του περιβάλλοντος

  (Φωτογραφία:  Associated Press )
 

Τη μεγαλύτερη «πράσινη» διαδήλωση στην ιστορία των ΗΠΑ εκτιμάται ότι πραγματοποίησαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην Ουάσινγκτον, με κύριο αίτημα τη λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής.Οι διαδηλωτές απαίτησαν επίσης την ακύρωση της επέκτασης του αγωγού Keystone XL για τη μεταφορά πετρελαίου από τον Καναδά στα διυλιστήρια του Τέξας.

Βασικό αίτημα ήταν επίσης να καθοριστούν από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) προδιαγραφές για τις εκπομπές άνθρακα στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς.

Τη μεγαλύτερη «πράσινη» διαδήλωση στην ιστορία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν χιλιάδες στην Ουάσινγκτον, με κύριο αίτημα την απόρριψη του σχεδίου για τον πετρελαϊκό αγωγό Keystone XL.

Χιλιάδες διαδηλωτές  -35.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές- από δεκάδες αμερικανικές Πολιτείες αψήφησαν την Κυριακή τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίας για να μαζευτούν στο κέντρο της Ουάσινγκτον και να κάνουν πορεία γύρω από το Λευκό Οίκο.

«Εδώ και 25 χρόνια η κυβέρνησή μας έχει αγνοήσει ουσιαστικά την κρίση για το κλίμα. Τώρα οι πολίτες απαιτούν τη λήψη μέτρων », δήλωσε ο Μπιλ ΜακΚίμπεν, ένας από τους διοργανωτές της πορείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο National Mall. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ κάνοντας λογοπαίγνιο « Lifeline, no Pipeline» ( γραμμές ζωής όχι αγωγούς) καθώς και μικρογραφίες ανεμογεννητριών που αντιπροσωπεύουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Ένα άλλο μήνυμα που κυριάρχησε στα πλακάτ ήταν «Ποια θα είναι η κληρονομιά του Ομπάμα για το κλίμα;»

«Θα έλεγα ότι είναι γενναίο να στέκεσαι όρθιος απέναντι στα πετρελαϊκά συμφέροντα που δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον », ανέφερε μια γυναίκα διαδηλωτής, στο CNN.

Μερικές ημέρες πριν, γερουσιαστές και βουλευτές από τα δύο αμερικανικά κόμματα απεύθυναν την τελευταία τους έκκληση στο Λευκό Οίκο να δώσει την έγκρισή του στο έργο, αξίας 5,3 δισ. δολαρίων.

Το σχέδιο για τον αγωγό βρίσκεται σε εκκρεμότητα για πάνω από τέσσερα χρόνια. Η τελευταία αναθεωρημένη διαδρομή του στη Νεμπράσκα, που παρέκαμπτε ευαίσθητες περιοχές, εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον κυβερνήτη της πολιτείας.

Newsroom ΔΟΛ

Διαδικασία Εγγραφής στο Μητρώο Μελετητών

Το τμήμα Μητρώου Μελετών, ανήκει στην Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων - Δ15  του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) και συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Περισσότερα

Διαδικασία ΜΕΚ

Το τμήμα Μητρώου Εμπειρίας Κατασκευαστών, ανήκει στην Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων - Δ15 του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) και συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Περισσότερα

BANNER-GR

Τελευταία Νέα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΣΔΜΗΠ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΣΔΜΗΠΜετά και την…
Περισσότερα
Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 2014
Συνάδελφοι, Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου,…
Περισσότερα
Δείτε τα όλα